De term ‘akoestische wanden’ dekt 2 begrippen. Enerzijds kunt u met akoestische wandpanelen de nagalmtijd corrigeren. Anderzijds dienen de wanden om geluid tussen lokalen te isoleren.

1. Correctie van de nagalmtijd

Met wandpanelen voor nagalmcorrectie kunt u de nagalmtijd van een ruimte drastisch verbeteren. Het materiaal van deze akoestische wanden is meestal absorberend. Maar afhankelijk van de gewenste correctie of geluidsoriëntatie is soms een reflecterend of diffuserend vlak nodig.

2. Geluidsisolatie tussen lokalen

Bij Form Design kunnen we zowel volledige akoestische wanden optrekken of een extra dempende laag aanbrengen op een bestaande constructie. Ook bij geluidsomkastingen wordt gebruik gemaakt van akoestische wandpanelen. Om geluidsoverlast te reducerenwordt de zijde naar de bron toe geperforeerd en de buitenzijde niet.

Akoestische wanden op maat

Akoestische wanden bestaan in talloze uitvoeringen. Bovendien worden ze op maatgemaakt. Zo kunt u het ontwerp afstemmen op de stijl van uw ruimte en kunt u bvb. decoratieve elementen, lichtbronnen of memoborden integreren.

Deel uw ideeën met Form Design. Samen met de juiste leveranciers en productieateliers realiseren we een perfect eindresultaat op akoestisch én esthetisch vlak. En dat alles met respect voor uw budget. Contacteer ons voor meer info over akoestische wanden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer